- Muffin kalıplarının içerisine kağıt kek kalıplarını yerleştirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Hindistan cevizi yağını ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Muzu dilimleyin.
- Kağıt kalıpların tabanına bir tatlı kaşığı kadar erittiğiniz çikolatadan dökün. Üzerine bir dilim muz yerleştirip bir tatlı kaşığı kadar fıstık ezmesi ilave edin. Fıstık ezmeli muzlarınızın üzerini streç filmle sarıp dondurucuda bir saat kadar bekletin 2-3 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra servis yapın.
• İçerisinde bulunan B6 vitamini başta olmak üzere A ve C vitaminlerini bolca içeren muz, daha enerjik hissetmenizi sağlar.
• Vücudumuza birçok faydası olan muz düzenli olarak tüketildiği zaman içinde bulunan kalsiyum sayesinde kemik sağlığını korur.
Yeni tatlar denemek için erik soslu lor tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.