Kayısıları iyice yıkayın ve bol suda yumuşayıncaya
kadar, 1 saat bekletip süzün. Ortaları yarılan kayısıların içine,
dövülmüş ceviz içinden 1’er çay kaşığı kadar koyup bastırarak
kayısıları kapatın. Kayısıları tepsiye aralarında fazla boşluk bırakmadan
yerleştirin. Üzerine kalan ceviz içini serpip fındık büyüklüğünde
tereyağı parçaları koyun. Sıcak fırında, kayısıların üzeri pembeleşinceye
kadar, 15-20 dakika kadar kızartın.
Diğer tarafta su ve şekeri orta boy bir
tencereye aktarıp kısık ateşte, şeker iyice eriyinceye ve ha f koyulaşıncaya
kadar, yaklaşık 7-8 dakika kaynatın. Ocaktan alarak ılık hale gelmesini
bekleyin. Şerbeti fırından çıkarılan sıcak kayısıların üzerine gezdirin.
Tatlıyı fırında 10-15 dakika daha pişirip alın. Soğuyunca servis yapın.