Elmalı Ve Yaban Mersinli Crumble
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tatlı Sevdası Başlasın! Elmalı & Yabanmersinli Crumble ile lezzetin doruklarına çıkın. İnce dilimler halindeki taptaze elmalar ve ekşi yabanmersini dolgusu, altın rengi çıtır çıtır hamur ile buluşuyor. Her ısırıkta yeni bir tat keşfi için hazır olun. Haydi, mutfağa geçelim ve bu lezzetli Elmalı ve Yaban Mersinli Crumble tatlısını deneyimlemeye başlayalım.

Apple Pie tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Elmalı & Yaban Mersinli Crumble kaç kaloridir?

Bir porsiyon elmalı & yaban mersinli Crumble 170 kaloridir.

Elmalı Ve Yaban Mersinli Crumble Tarifi İçin

Malzemeler

Elmalı Harç İçin;

Crumble Hamuru İçin;

Elmalı Ve Yaban Mersinli Crumble

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kaseye dilimlenmiş elma, şeker, tarçın, un, limon suyu ve yaban mersinini ilave edip güzelce harmanlayın.
  2. Kullanacağınız fırın kabının içerisine elmalı harcı dökün ve üzerini spatula yardımıyla düzleyin.
  3. Başka bir kaseye un, beyaz şeker, esmer şeker, yulaf ve soğuk tereyağını ekleyin.
  4. Çatalın arka yüzüyle veya elinizle karışımı iyice yoğurun. Kum gibi bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
  5. Elde ettiğiniz crumble hamurunu, elmalı harcın üzerine eşit bir şekilde serpiştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  7. Fırından çıkan ve üzeri nar gibi kızaran crumble, servise hazırdır.
  8. Crumble’ı istediğiniz bir servis tabağına alın ve üzerine bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.





Bu gönderiyi Instagram'da gör











Lezzet Dergisi (@lezzet_dergisi)'in paylaştığı bir gönderi

  Servis Önerisi
  • Üzerine taze nane veya fesleğen yaprakları serpiştirerek servis edebilirsiniz.
  • Crumble'ı hemen fırından çıkardıktan sonra sıcak olarak servis edin. Bu, çıtır dokusunun ve içindeki meyvelerin aromasını en iyi şekilde gösterecektir.
  Püf Noktası
  • Crumble hamurunu hazırlarken tereyağının soğuk olmasına dikkat edilmelidir. Soğuk tereyağı, crumble hamuruna kıvam verecek ve aynı zamanda hamurun çıtır olmasını sağlayacaktır.
  • Meyvelerle birlikte kullanacağınız şeker miktarını meyvelerin doğal tatlarına göre ayarlanmalıdır.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli