Hafif unlu zeminde merdane yardımıyla kalıp için tabanından biraz daha büyük ölçüde hamuru açın.
Hamuru merdaneye sarıp kalıba yerleştirin.
Önce hamurun tabanına güzelce hamuru yerleştirin ve kalıbın yan duvarlarının yüksekliğinde hamuru yerleştirin.
Hamuru iç malzeme hazır oluncaya kadar buzdolabın normal rafında bekletin.
Elmaların kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.Bir tencereye alın ve üzerine birkaç damla limon suyu ve şekeri ekleyip karıştırın.
Elmaların çok sulanmasına izin vermeden yüksek ateşte elmalar biraz yumuşayıncaya kadar pişirin. (Elmalar pişerken başından ayrılmayın.)
Elmalar ılınınca tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın.
Dolaptan hamuru çıkarın ve elmalı karışımı eşit biçimde tabana yayın.Bir tencereye süt ve pudingleri alın. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar muhallebi kıvamında pişirin.
Elmalı tarçın üzerine muhallebiyi dökün.
Kıtırı için: Bir kasede un, soğuk tereyağı ve şekeri ufak taneler oluncaya kadar parmak uçlarınızla karıştırın. (Varsa yarım çay bardağı kadar badem unu ekleyebilirsiniz.) Bu kıtırı muhallebinin üstüne serpiştirin.
File badem serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. En az birkaç saat dolapta iyice soğuması için bekletin.