Çilekli Crumble
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tatlı bir kaçamak için mükemmel bir tarifle karşınızdayız. İngiliz mutfağında çok sevilen crumble, meyvelerle zenginleştirilerek çay saatlerinde sunulur. Malzemeler hazırsa, çilekli crumble tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Kayısı crumble tarifini de deneyebilirsiniz.

Bir porsiyon Çilekli crumble kaç kaloridir?

Bir porsiyon Çilekli crumble 320 kaloridir.

Çilekli Crumble Tarifi İçin

Malzemeler

Çilek dolgusu için:

Crumble için:

Çilekli Crumble

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çilek dolgusu için fırın kabına çilekleri alın, üzerine un, şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırın. 
  2. Crumble için geniş bir kaseye soğuk tereyağı, tuz, un ve şekeri ilave edip parmak uçlarınızla un karışımına yedirin ve kum gibi bir kıvam elde edin. 
  3. Elde ettiğimiz crumble hamurunu fırın kabındaki çileklerin üzerine serperek yayın. 
  4. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında, 20-25 dakika boyunca üzeri kızarana kadar pişirin. 
  5. Dilerseniz 1 top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Çilekli crumble'ın üzerini birkaç taze nane yaprağı veya fesleğen ile süsleyebilirsiniz.
  • Çilekli crumble'ın üzerine çilek sosu veya marmelat ekleyebilirsiniz.
  • Yanında birkaç dilim taze çilek veya diğer meyveler, tatlıyı daha da meyvemsi ve taze hale getirebilirsiniz.
  • Çilekli crumble'ı bir fincan çay veya kahve ile servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Çilekleri yıkadıktan sonra iyice kurulayın. Fazla nem, crumble'ın altının ıslanmasına neden olabilir.
  • Çilekleri şekerle karıştırarak biraz bekletin. Bu, çileklerin tatlarının yoğunlaşmasını sağlar.
  • Un, şeker ve yağ karışımını iyice harmanlayın. Karışım, kum tanesi gibi olmalı ve parça parça dağılmalıdır.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli
Karpouzopita