Çilek Suyu
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
33 Tarif       24 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mevsim meyvelerini en güzel şekilde değerlendirmek isteyenler için, nefis bir tarifimiz var. Yaz meyvesi olarak bilinen ve doğal bir antioksidan kaynağı olan çileği bu kez içecek yapımında kullanıyoruz. Yaz aylarında ferahlatıcı bir lezzet arıyorsanız, çilek suyu nasıl yapılır sorusunu sizler için cevapladık. Mis gibi kokusu ve lezzetiyle her zevke hitap eden çilekleri, suyunu sıkarak da tüketebilirsiniz. Daha uzun ömürlü ve kıvamlı bir tarif için çilek suyuna küçük dokunuşlar ekledik. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, yaz boyunca dolaptan eksik edemeyeceğiniz ev yapımı çilek suyu tarifine geçebiliriz.

1 Bardak Çilek Suyu Kaç Kalori?

İçinde çilek olsun da ne olursa olsun diyenler için, nefis çilekli pasta ve kahvaltılık çilek reçeli tarifini de buraya bırakıyoruz.

Çilek Suyu Tarifi İçin

Malzemeler

Çilek Suyu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak tarifte kullanacağınız çilekleri yıkayıp temizleyin. Ardından tencerenin içerisine suyu ve çilekleri alarak 5 dakika kaynatın.
  2. Tencereyi ocaktan alıp ılıyana kadar bekleyin. Bu esnada süzgeci bir kabın üzerine alın ve kaynattığınız çilekleri süzgece dökün.
  3. Süzgecin üstünde kalan çilekleri kaşık yardımıyla ezin ve püre haline getirin. Ezme yöntemiyle çileklerin süzgeçten kaba dökülmesini sağlayın.
  4. Karışıma şeker ilave etmek istiyorsanız, çilek püresini tekrardan tencereye alın. Ve 5 dakika daha kaynatın.
  5. Hazırladığınız karışımı cam kavanozlara dökün. Tüketmek istediğinizde bir su bardağının yarısına çilek karışımını ekleyin. Üzerine içme suyu ilave edin ve buz parçalarıyla servis edin. 
  6. Karışıma bal ilave etmek istiyorsanız, çilek püresini kavanozlara doldurun. Tüketeceğiniz zaman bardağın yarısına çilek püresi, 1-2 çay kaşığı bal ve yarım bardak su ilave edin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Kullanacağınız çileklerin taze olmasına özen gösterin.
  • Hazırladığınız karışımı mutlaka serin bir yerde muhafaza edin ve 1 hafta içinde tüketin.
  • Dilerseniz, çilekleri mutfak robotundan geçirerek de püre haline getirebilirsiniz.
  • Çilek suyuna aroma katmak için, içerisine birkaç damla limon ve portakal suyu ilave edebilirsiniz.
  • Hazırladığınız çilek suyunu buz, nane yaprağı ve limon dilimi ile birlikte servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diyet Tatlı Tarifleri Çocuk Yemekleri Öğle Yemeği Meyveli Tatlı Tarifleri İçecek Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta