Bal Kabaklı Tiramisu
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış aylarında sık sık tüketilen bal kabağı, lezzetli tariflerde kullanılır. Üstelik, bal kabağı ile hazırlanan tarifler kabak tatlısı ile sınırlı değil. Bu kez bal kabağını İtalyan mutfağının vazgeçilmezi olan tiramisu yapımında kullanıyoruz. Malzemeler hazırsa, çayın yanına çok yakışacak bal kabaklı tiramisu tarifi için detaylara geçebiliriz.

Bal kabaklı cheesecake tarifine göz atmayı unutmayın.

Bal Kabaklı Tiramisu Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Bal Kabaklı Tiramisu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bal kabağının kabuklarını soyun ve dilimleyerek bir tencereye alın. Buharda yumuşayana kadar pişirin.
  2. Pişen bal kabağını soğuması için kenara alın.
  3. Bu esnada kreması için pudra şekeri ve labne peynirini çırpın. Üzerine krema ve vanilini ekleyerek köpürene kadar blender ile çırpın. 
  4. Soğuyan bal kabaklarını ezin ve bu karışıma ekleyin. Zerdeçalı da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kremayı buzdolabında bekletin.
  5. Borcamın tabanına az miktarda krema sürün. Kedidili bisküvilerini soğuyan filtreye kahveye batırın ve şekerli kısmı yukarıda kalacak şekilde dizin.
  6. İlk sıra bittiğinde kremanın yarısını dökün ve spatula ile her tarafa yayın.
  7. Kalan kedi dili ve kremayla aynı işlemi tekrarlayın. En üst kısmı spatula ile düzeltin ve üzerini streç film ile örtün.
  8. Tiramisuyu bir gece buzdolabında dinlendirin. Üzerine ceviz, kakao ve rendelenmiş çikolata ekleyin. 
  9. Krem şantiyi hazırlayın ve sıkma torbasına alın. Tiramisunun üzerine sıkarak şekillendirin. Bal kabaklı tiramisuyu dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Özel Günler Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri