Yoğurtlu Ve Portakallı Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yoğurtlu Ve Portakallı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Yoğurtlu Ve Portakallı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik kek kalıbını yağlayın. 
  2. Un, şeker, kabartma tozu, karbonat, tuz, yoğurt, ayçiçek yağı, portakal suyu ile kabuğunu, yumurta ve vanilyayı bir kapta iyice karıştırın. 
  3. Kalıba aktarın ve fırına yerleştirin. Kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. 
  4. Kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Üzerine portakal dilimleri yerleştirip servis yapın.
  5. Farklı bir versiyonu için, portakallı kek tarifine göz gezdirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Kek harcının kıvamını tutturabilmek için, malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Harcı hazırladıktan sonra bir kez mikserden geçirin. Böylece topaklanma oluşmasını önleyebilirsiniz.
  • Aroma katmak için, az miktarda limon suyu ve mandalina suyu da ekleyebilirsiniz.
  • Kekin eşit miktarda pişmesi için fırını önceden ısıtın ve pişirme esnasında kapağını açmayın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği Tatlı Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek