Yaban Mersinli, Kabak Çekirdekli Karamelli Bar
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yaban Mersinli, Kabak Çekirdekli Karamelli Bar Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Karamel sos için

Üzeri için

Yaban Mersinli, Kabak Çekirdekli Karamelli Bar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 160 dereceye ayarlayın. 22 cm.lik kare kek kalıbına yağlı kağıt serin. Karameli hazırlamak için şekeri tencereye alın. Şeker harlı ateşte eriyip renk değiştirmeye başladığında çırpma teliyle karıştırarak küp doğranmış tereyağını ekleyin. Tereyağı tamamen eridiğinde ocaktan alın ve kremayı hızlıca karıştırarak ekleyin ve soğumaya bırakın. Diğer yanda derin bir karıştırma kabının içine yulaf ezmesi, kek ununu, pudra şekerini, eritilmiş tereyağını ve ılık karamel sosun yarısını koyup iyice karıştırın. Karışımı kalıba aktarıp kaşığın arkasıyla iyice bastırın ve 160 derece ısınmış fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuması için bekleyin. Soğuduktan sonra ayırmış olduğunuz karamel sosun diğer yarısı ile barın üzerini kaplayın. Kırmızı yaban mersini, kabak çekirdeği içi ve çikolata parçaları ile süsleyin. Kare parçalara bölerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek
İki Renkli Kek
Starbucks Keki