Tereyağı ve küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak eritip ocaktan alın.
Dört yumurtanın akı ve sarılarını ayırıp iki ayrı kaba alın. Yumurta sarılarının içine vanilya özü, kakao, bir tutam tuz, 2 yumurta ve şekerin yarısını ekleyip karıştırın. Çikolatalı karışımı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın.
Yumurta aklarını bir mikser yardımı ile köpürüne kadar çırpın. Kalan şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı yavaşça çikolatalı karışıma ekleyip bir kaşık yardımıyla yedirin.
Kek hamurunu yağlayıp unladığınız fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5055 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerini Frenk üzümü ve çikolata bukleleri ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.