- Krokanı hazırlamak için şekeri orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, şeker eriyinceye kadar pişirin.
- Şeker önce sulanacak, sonra da kahverengileşecektir. İşte bu aşamada fındığı ilave edip, tahta bir kaşıkla karıştırdıktan hemen sonra ocaktan alın.
- Akıcı kıvamdaki krokanı tezgahın üzerindeki pişirme kağıdına yayın. En az 20 dakika kadar katılaşmasını bekleyin.
- Katılaşan krokanı pişirme kağıdından sıyırıp iri parçalara ayırın. Havanda döverek ya da sert bir cisimle vurarak biraz daha küçük parçalar meydana getirin.
- Kremayı hazırlamak için kremşanti ve soğuk sütü derin bir kapta, mikser ile 5-6 dakika kadar çırparak katı hale getirdikten sonra buzdolabında bekletin.
- Keki hazırlamak için yumurta ve toz şekeri derin bir kapta mikserle 2-3 dakika kadar çırpın. Üzerine sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Son olarak irmik, un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Karışımdan bir kahve fincanı kadar alıp yağsız tavada, orta ısılı ateşte, önlü arkalı pişirin.
- Aynı işlemi tüm malzemeye uygulayıp 6 adet kek elde edin. Kekleri, aralarına buzdolabında bekleyen kremşantiden ve krokandan sürerek üst üste dizin. Üzerini ayırdığınız krokanla süsleyerek servis yapın.
Ceviz ve fıstık ile süslenen krokanlı kek tarifini de deneyin.