Süslü Bardak Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Süslü Bardak Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Süslü Bardak Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Türk kahvesi  fincanlarını katı yağ ile yağlayın ve kenara alın. Şeker ve yumurtayı 3 dakika kadar mikser ile çırpın. Yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave ederek yeniden çırpın.
  2. Son olarak elediğiniz unu ve kabartma tozunu da ekleyerek düşük devirde çırpın. Fincanların yarısını biraz geçecek şekilde kek harcından doldurun. Fincanları derin bir tencereye koyun. Kulplarının altına gelecek kadar normal sıcaklıkta su ekleyip üzerine kalın bir bez örtün ve kapağı kapatın.
  3. Tencereyi yüksek ateşte kaynayana kadar, kaynadığında ise kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alınca  fincanları hemen çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kakao serperek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek