Türk kahvesi fincanlarını katı yağ ile yağlayın ve kenara alın. Şeker ve yumurtayı 3 dakika kadar mikser ile çırpın. Yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave ederek yeniden çırpın.
Son olarak elediğiniz unu ve kabartma tozunu da ekleyerek düşük devirde çırpın. Fincanların yarısını biraz geçecek şekilde kek harcından doldurun. Fincanları derin bir tencereye koyun. Kulplarının altına gelecek kadar normal sıcaklıkta su ekleyip üzerine kalın bir bez örtün ve kapağı kapatın.
Tencereyi yüksek ateşte kaynayana kadar, kaynadığında ise kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alınca fincanları hemen çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kakao serperek servis yapın.