Kek hamuru için
Sosu için
Arası için
Süslemek için
Yumurta ve toz şekeri geniş bir kaseye alarak mikser yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın. Ayçiçek yağı, süt, şekerli vanilya ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın. Unu yavaşça ekleyerek tüm malzemeler özdeşleşinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı hafif yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20- 25 dakika pişirin ve soğuması için kenara alın. Sosu için süt, toz şeker, kakao ve iri kırılmış bitter çikolatayı bir tencereye alıp çikolata eriyene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Keki eşit 9 kare parça olacak şekilde daha sonra 18 üçgen parça olacak şekilde kesin. Üçgen keklerin sadece kenarlarını çikolata sosunu bulayın. Daha sonra çikolata sosu olan kısımları Hindistan cevizine bulayıp buzdolabına kaldırın. Krem şantiyi süt ile katılaşana kadar çırpıp sıkma torbasına doldurun. İki üçgen kekin arasına krem şantiyi sıkıp üst üste sandviç şeklinde kapatın. Kremalı kısımları Antep fıstığına bulayın. Buzdolabında biraz dinlendirip servis yapın.