Malzemeler
Süslemek için
Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...
Pirinç unu, un, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kaba alıp harmanlayın.
Yumurta ve sıvı şekeri mikserle çırpın. Eritilmiş margarin, süt, portakal suyu ve portakal kabuğunu ekleyin.
Unlu karışımı azar azar yumurtalı karışıma ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışımı yağlanmış küçük (biraz yüksekçe) kek kalıplarına paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Kekleri enine ikiye ya da üçe kesin. Her katına çırpılmış sade krem şanti sürüp üst üste dizin. Portakal dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.