Pancarlı Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pancarlı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Pancarlı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 165 dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlayın. Pancarı haşlayın ve blender yardımıyla püre kıvamına getirin.
  2. Yumurta ve şekeri iyice çırparak kabartın. Un ve kabartma tozunu başka bir kaba eleyin. Çırparak kabarttığınız yumurtalı karışıma 3 seferde unlu karışımı ekleyin. En son püre kıvamına gelen pancarları ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.
  3. 28 cm’lik ısıya dayanıklı cam kabınızı yağlayın ve unlayın. Kalıbınıza kek harcını dökün ve 30-35 dakika pişirin. 30. dakikada kürdan vasıtasıyla pişip pişmediğini kontrol edin ve fırından alın, iyice soğutun.
  4. Toz krem şantiyi soğuk sütle çırparak kabartın. Kekinizi fırından çıkartın ve kalp kalıp ile keserek porsiyonlayın.
  5. Kekin üzerini krem şantiyle ve frenk üzümüyle süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek