Muzlu Yulaflı Muffin
Selin Hıdır
265 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Doğal tatlılık ve besleyici özellikleriyle Muzlu Yulaflı Muffin, kahvaltılar veya ara öğünler için mükemmel bir seçenek. Yulaf, muz ve ceviz ile hazırlanan bu sağlıklı muffinler, enerji verecek ve sizi tok tutacak! İşte Muzlu Yulaflı Muffin tarifi:

Karabuğdaylı Muffin tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Muzlu Yulaflı Muffin kaç kaloridir?

Bir porsiyon Muzlu Yulaflı Muffin 150 kaloridir.

Muzlu Yulaflı Muffin Tarifi İçin

Malzemeler

Muzlu Yulaflı Muffin

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle olgunlaşmış muzları bir çatal veya mikserle iyice ezin. Muzların ne kadar olgun olursa, muffinleriniz o kadar tatlı olur.
  2. Bir kasede püre haline getirdiğiniz muzları, sütü, zeytinyağını, yumurtaları, balı ve vanilyayı karıştırın.
  3. Başka bir kasede, yulaf ezmesi, un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu karıştırın.
  4. Kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyin ve bir spatula veya mikserle karıştırın. 
  5. Muffin karışımına dövülmüş ceviz veya fındıkları ekleyin ve karıştırın.
  6. Muffin kalıplarını yağlayın ya da kağıt kalıp kullanın. Kek karışımını muffin kalıplarına eşit bir şeklilde 3/4 oranında doldurun.
  7. Üzerine yulaf serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 
  8. Fırından çıkan muzlu yulaflı muffinleri 5-10 dakika soğumaya bırakın. Ardından üzerine muz dilimleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Muffinlerinizi bir bardak süt veya yoğurtla servis ederek daha besleyici bir öğün oluşturabilirsiniz.
  • Muffinlerinizi taze meyvelerle (örneğin, dilimlenmiş muz, çilek veya yaban mersini) süsleyerek hem görsel hem de lezzet açısından zenginleştirebilirsiniz.
  • Üzerine biraz bal veya fıstık ezmesi sürmek, ekstra tat ve besin değerini artıracaktır. 
  • Muffinlerinizi çay veya kahveyle birlikte atıştırmalık olarak servis edebilirsiniz.
  • Muffinlerinizin içine ceviz, fındık, kuru üzüm veya yaban mersini ekleyerek farklı lezzetler yaratabilirsiniz. Ayrıca, biraz tarçın veya hindistancevizi de ekleyerek aromayı artırabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Muzların ne kadar olgun olursa, muffinleriniz o kadar tatlı ve lezzetli olur. Olgun muzlar, muffinlerin doğal tatlılık kaynağıdır, bu yüzden mümkünse çok olgun muzları tercih edin.
  • Yulaf ezmesi ve un oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha yulaflı bir kıvam için yulaf ezmesini arttırabilir, daha hafif bir doku için un miktarını artırabilirsiniz.
  • Muffin karışımını fazla karıştırmamaya özen gösterin. Aksi takdirde muffinler yoğun ve sert olabilir. Karıştırma işlemi sadece malzemeler birleşene kadar yapılmalıdır.
  • Muffinlerinizi 20-25 dakika arası pişirirken, kürdan testi yapmayı unutmayın. Kürdan temiz çıkıyorsa muffinleriniz hazır demektir.

Tarif Kategorileri

Pratik Kek Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Pandispanya
3-6-9 Keki
İsveç keki
Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki