Marzipan Dolgulu Mini Kekler
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Marzipan Dolgulu Mini Kekler Tarifi İçin

Malzemeler

Marzipan için

Kek hamuru için

Üzeri için

Marzipan Dolgulu Mini Kekler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Marzipan için, toz badem ve pudra şekerini bir kapta harmanlayın. Yumurta akını ekleyip iyice karıştırın. 
  2. Kek hamuru için, önce tereyağını eritin. Ocaktan alın. Ilınan tereyağına küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı ekleyin. Çikolata eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakın. Yumurtaları bir karıştırma kabına alarak mikserle iyice çırpın. Esmer toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş un ile toz bademli karışımı ilave edin. Son olarak çikolata karışımını ekleyin ve tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. 
  3. Kek harcını yağladığınız muffin kalıplarına, kabın yarısını doldurcak şekilde paylaştırın. Hazırladığınız marzipandan cevizden biraz daha küçük parçalar alın. Elinizle yuvarlayın ve hamurun ortasına yerleştirin. Kalan kek harcını üzerine ilave ederek marzipanın üzerini kapatın. 
  4. Marzipan dolgulu mini keklerinizi önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek