Malzemeler
Servis için
Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. 4 küçük kek kalıbını yağlayın. Üzümleri ve elma suyunu bir sos tenceresinde ısıtın. Kaynayınca meyvelerin şişmesi için kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirin. Meyvelerin yarısını kalıpların dibine paylaştırın. Tencereye irmik ve tarçını ilave edip karıştırarak kaynatın. Kapağını kapatın ve irmik suyu çekinceye kadar kısık ateşte bekletin. İrmikli karışımı kalıplara döküp iyice yayın. Kalıpları alüminyum folyoyla iyice sarıp kapatın. Kalıpların yarısına kadar gelecek şekilde kaynar su dolu bir tencerede 30 dakika pişirin. Kekler ılınınca ters çevirip kalıptan çıkarın. Çırpılmış krema ve iri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip sıcak servis yapın.
Keklerin saklanmasında, oda sıcaklığında olması ve hava ile temasının kesilmesi önemlidir.