Lezzet'in
yemek tarifleri gibi kek tarifleri de çok ilgi görüyor...
Yumurtalar, 1 yumurtanın sarısı ve tozşekeri çukur bir kaba alıp köpük köpük olana kadar çırpın. Yoğurt ve ayçiçeği yağını ekleyip karıştırın. Mısır unu, un ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin.
Kek kalıbını yağlayıp unlayın. Hamurun üçte birini kalıba döküp üzerine meyve şekerlemelerinin yarısını serpiştirin. Sırasıyla kalan hamur ve meyve şekerlemelerini ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 dreceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.
Toz kremşantiyi soğuk sütle katılaşana kadar çırpın. Labne peyniri ilave edip çırpmaya devam edin. Kremşantili karışımı buzdolabında 30 dakika bekletin. Karamel için, 1 çay bardağı karamel sosunu 2 çorba kaşığı su ile karıştırın.
Kremşatiyi kekin üzerine tepeleme yayın. Parmağınızı kremanın içine gelişigüzel batırıp çukurlar oluşturun ve karameli bu çukurlara paylaştırıp 20 dakika bekletin. Dilimleyip servis yapın.