Krem Şantili Islak Kek
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tatlı krizlerinizi doyasıya gidermenin tam zamanı! Krem şantinin hafifliği ve ıslak kekin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu tarif, damaklarınızı şenlendirecek. Her lokmasında eriyen yumuşacık kek, içindeki krema ile birleşerek lezzet şöleni yaratıyor. Siz de kolayca hazırlayabileceğiniz ve misafirlerinizi mest edecek Kremşantili Islak Kek tarifi için detaylara geçebiliriz.

Çikolatalı Fındıklı Kek tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir dilim Krem şantili ıslak kek tarifi kaç kaloridir?

Bir dilim Krem şantili ıslak kek tarifi 180 kaloridir.

Krem Şantili Islak Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Islak Kek Sosu İçin:

Üzeri için;

Krem Şantili Islak Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kaseye yumurta ve şekeri ekleyin.
  2. Şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Krema kıvamına ulaştıktan sonra içerisine ayçiçek yağı ve süt ilave edin.
  4. Vanilya ekleyin ve mikser yardımıyla tekrar karıştırın.
  5. Süzgeçten elediğiniz kakao, kabartma tozu ve unu sıvı karışıma ekleyin.
  6. Homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
  7. Sos için bir sos tenceresinde  süt ve  toz şekeri bir araya getirin.
  8. Ardından sıvı yağ,  kakao ve  tuz ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatın.
  9. Kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  10. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine hazırladığınız sıcak sosu dökün ve çekmesini bekleyin.
  11. Daha sonra derin bir kapta soğuk süt ile toz şantiyi çırparak sert bir kıvam elde edin.
  12. Islak kekin üzerine eşit bir şekilde yayın.
  13. Krem şantili ıslak kek servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Üzerine file badem, toz antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz.
  • Bir top vanilyalı dondurma veya çikolatalı dondurma koyarak sunum yapabilirsiniz.
  • Üzerlerine rendelenmiş çikolata veya kakao serpiştirerek servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Süt miktarını arttırarak kekin daha ıslak bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz
  • Soğuk malzemeler, krem şantinin daha iyi kabarmasını sağlar.
  • Islak kekinizi daha lezzetli ve nemli hale getirmek için ıslatma sıvısını dikkatlice kontrol edin. Fazla sıvı kekinizi çok yumuşak yapabilirken, az sıvı ise kuru bir sonuç elde etmenize neden olabilir.

Tarif Kategorileri

Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Pratik Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
İki Renkli Kek