Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin kek tarifleri listesinden iyi bir seçim.
Kuru üzümleri ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletip elinizle sıkarak süzün. Kayısıların üçte ikisinin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Kalan kayısıları soyup elma gibi dilimleyin.
Un, şeker, yumurta, süt, zeytinyağı, kabartma tozu ve vanilyayı çukur bir kaba alıp mikserle pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın. Üzüm ve küp doğranmış kayısıları ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.
Hamuru yağlanmış dikdörtgen fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alın. Üzerini kayısı dilimleriyle süsleyip servis yapın.