Kayısılı Bademli Kek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Elif Tapan'dan mis gibi kokusuyla yumuşacık bir kek tarifi ile karşınızdayız. A vitamini bakımından zengin bir kaynak olan kayısı, antioksidan özelliği sayesinde vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Cilt için oldukça faydalı bir besindir. Kayısı crumble ve bademli kayısı bar gibi birçok tatlının içerisinde kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, Elif Tapan'dan çay saatlerine özel kayısılı bademli kek tarifine geçebiliriz.

Kayısılı Bademli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Kayısılı Bademli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı, şeker ve vanilyayı bir kaba alarak ezin ve yumurtaları ilave ederek karıştırın. 
  2. Limon kabuğu rendesini ekledikten sonra un ve kabartma tozunu da aynı kaba alın ve karıştırın. Son olarak süt ve limon suyunu ilave edin. 
  3. Tercihan altı çıkan bir tart kalıbını yağlayın ve hamuru bu kalıba aktarın.
  4. Üzerine ikiye kesilmiş kayısıları bastırarak yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirin.
  5. Üzerine kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş çiğ badem serperek servis edin. Afiyet olsun.

1 Dilim Kayısılı Bademli Kek Kaç Kalori?

  1. Kayısılı bademli kek tarifinin bir dilimi, yaklaşık 210 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek
İki Renkli Kek
Starbucks Keki