Tereyağını bir sos tenceresinde eritin.
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Geniş
bir karıştırma kabında su, kanola yağı,
badem esansı, süt ve ılınan tereyağını
karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı
ekleyip karıştırmaya devam edin.
Yumurtayı bir mikser yardımıyla iyice
çırpın ve karışıma ilave edip tekrar karıştırın.
Kek harcını yapışmaz yüzeyli bir
tavaya döküp önceden ısıtılmış 180 derece
fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından
çıkarıp soğumaya bırakın. Üzeri için
esmer şekeri tereyağı ile birlikte bir sos
tenceresine alın. Şeker tamamen eriyene
kadar ara ara karıştırarak pişirin.
Şeker karamelize olmaya başlayınca
kremayı ilave edip karıştırın ve ocaktan
alın. Karamel sosu ılınan kekin üzerine
dökün. Üzeri için bademleri yapışmaz
yüzeyli bir tavaya alıp kavurun ve ocaktan
alın. Balı ilave edip karıştırın. Kekinizin
üzerini soğuyan ballı çıtır bademlerle
süsleyerek servis yapın.