Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri de çok ilgi görüyor.
İncirleri boyuna ortadan ikiye kesin. 1 bardak şeker ve yarım bardak suyu kısık ateşte hafif ağdalaşıp altın rengini alana kadar pişirin. Ocaktan alıp yağlı kağıtla kaplı bir kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde dökün. İncirleri iç kısmı altta kalacak şekilde kalıba yerleştirin.
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını kalan tozşekerle krema kıvamında çırpın. Yumurta, badem, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Hamuru incirlerin üzerine döküp yayın. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Keki servis tabağına ters çevirip alın. Soğuyunca üzerine pudraşekeri serpiştirip servis yapın.