Kakao Soslu Ve Elmalı Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kakao Soslu Ve Elmalı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kakao Soslu Ve Elmalı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Un, şeker, karbonat, tuz ve tarçını bir kapta harmanlayın. Tereyağını eritip rendelenmiş elma, kakao ve suyu ekleyin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra un karışımına ekleyin. Yumurtalar, kefir ve vanilyaları ilave edip spatula ile iyice karıştırın. Karışımı dikdörtgen bir fırın kabına aktarın. Kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Bu arada üzeri için sosunu hazırlayın. Tereyağını kakao ile sos tenceresine alıp kaynamaya bırakın. Ocaktan alıp süt, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip mikserle karıştırın. Keki fırından çıkarır çıkarmaz sosu üzerine döküp yayın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Kek Tarifleri Sos Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Elmalı Tarifler Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek