- Oda sıcaklığında yumuşamış yağı derin bir kaba koyun. Pudra şekeri ve yumurtaları ekleyip mikserin orta devriyle iyice çırpın.
- Portakal suyunu, kabartma tozunu ve damla çikolatayı ilave edip çırpmaya devam edin. Son olarak unu da ekleyip tekrar çırpın.
- Derin bir kek kalıbını pişirme kağıdıyla kaplayın. Hazırladığınız kek hamurunu bu kalıba aktarıp, 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında 30 dakika pişirip çıkarın.
- Bir kenarda soğumasını bekleyin. Kek soğuyunca kalıptan çıkarın, pişirme kağıdını atın. Keki şimdi de buzdolabı poşetine paket gibi sararak, buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün çıkarıp servis tabağına yerleştirin.
- Su, nişasta, kakao, şeker ve vanilyayı küçük bir tencereye aktarıp kısık ateşte, çırpıcı yardımıyla karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
- Kaynayınca ocaktan alıp karıştırarak ılık hale getirin. Karışımı kekin her tarafını kaplayacak şekilde sürün. İsterseniz üzerini kremşantiyle de süsleyebilirsiniz.
Alternatif versiyonu için, klasik portakallı kek tarifini deneyebilirsiniz. Kek tarifleri arasında büyük bir ilgi gören bol soslu ıslak kek tarifine de göz atın.