Kahve Şerbetli Cheesecake
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kahve Şerbetli Cheesecake Tarifi İçin

Malzemeler

Dolgusu için:

Üzeri için:

Kahve şerbeti için:

Kahve Şerbetli Cheesecake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırınınızı önceden 150 derecede ısıtın. Bisküvileri, öğütülmüş fındıkları ve tereyağını bir mutfak robotuna koyup, malzemeler iri kırıntılar haline gelene kadar çekin. Kahve çekirdeklerini de ekleyip karışması için tekrar çekin. Bir kaşığın arkasını kullanarak karışımı, yağlı kağıt serdiğiniz 20 cm’lik yuvarlak kelepçeli kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin. 10 dakika biraz sertleşene kadar buzdolabında bekletin.
  2. Dolgusunu yapmak için şeker, krem peynir ve ricottayı mutfak robotunda pürüzsüz olana kadar çekin. Yumurtaları da ekleyip karıştırmaya devam edin. Küçük bir kasede mısır unu, vanilya ve granül kahveyi karıştırıp peynir harcına ekleyin. İyice özdeşleşene kadar çırpın. Buzdolabından aldığınız fırın kabına döküp hava baloncuklarını yok etmek için hafifçe kalıbın kenarına vurun. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında, 1 saat boyunca, altın kahve rengi olana kadar pişirin. Fırını kapatıp kapağını açmadan cheesecake’i soğuması ve sertleşmesi için 30 dakika fırının içinde bekletin. Çıkardıktan sonra buzdolabına alıp tamamen soğumasını bekleyin.
  3. Beklerken kahve şerbetini hazırlayın. Granül kahveyi, şekeri ve suyu küçük bir sos tenceresinde orta ateşe alın. Kaynama noktasına getirip, 5 dakika kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Kenara alıp soğumasını bekleyin. Cheesecake’i dikkatlice fırın kabından çıkartıp çırptığınız kremayı üstüne yayın. Kahve şerbetini dökerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

İsveç keki
Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek