Ispanaklı Tuzlu Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Tuzlu Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanaklı Tuzlu Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurta, toz şeker ve tuzu geniş bir karıştırma kabına alıp mikser yardımıyla çırpın. Ayçiçek yağı, ayran ve limon suyunu ilave edip çırpmaya devam edin. Kapya biberin çekirdeklerini temizleyerek küp şeklinde doğrayın. Yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları ince kıyın. Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin ve karışıma ekleyin. Ayrı bir kapta un, mısır unu, nişasta ve kabartma tozunu harmanlayarak bir kaşık yardımıyla yavaşca karışıma aktararak yavaşça karıştırın. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 55-60 dakika pişirin. Fırından alıp ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Gün sohbetlerinde sunabileceğiniz patatesli tuzlu kek tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Kek Tarifleri Tuzlu Kek Tarifleri Ispanaklı Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Vejetaryen Yemekleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek