Hamur için
Üzeri için
Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri de çok ilgi görüyor.
Pudingi süte ilave edip pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Armutları soyup ince ince dilimleyin.
Hamur için, oda ısısında yumuşatılmış margarin, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp 15-20 dakika bekletin.
Tart kalıbını yağlayın. Hamurun üçte ikisini merdane ile inceltip açın. Tart kalıbına yayıp kenardaki fazlalıkları kesip alın. Üzerine soğuk pudingi yayıp armut dilimlerini yerleştirin.
Ayırdığınız hamuru merdane ile inceltip ucu tırtıllı hamur kesici aletle kalın şeritler kesin. fieritleri tartın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Tartı kalıptan çıkarıp aradaki boşlukları iki renkli üzümlerle doldurun. Soğuyunca pudraşeker serpip servis yapın.