Haşhaşlı Ve Vişneli Mini Kekler
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Haşhaşlı Ve Vişneli Mini Kekler Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Soslu vişne için

Haşhaşlı Ve Vişneli Mini Kekler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağı, şeker ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Limon kabuğu rendesi ile yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Krema, un, kek unu ve haşhaş tohumunu ilave edin. Hamura çekirdekleri çıkartılmış vişneleri ekleyerek spatula ile karıştırın. Küçük kek kalıplarını eritilmiş tereyağı ile yağlayın ve hamuru içlerine paylaştırın. 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soslu vişne için vişneleri sos tenceresine alın. Vanilya, şeker ve vişne suyunu ekleyerek orta ateşte 6-7 dakika pişirin. Kekleri kalıptan çıkartıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine pudra şekeri serpiştirip soslu vişneden ekleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek