Tereyağı, şeker ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Limon kabuğu rendesi ile yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Krema, un, kek unu ve haşhaş tohumunu ilave edin. Hamura çekirdekleri çıkartılmış vişneleri ekleyerek spatula ile karıştırın. Küçük kek kalıplarını eritilmiş tereyağı ile yağlayın ve hamuru içlerine paylaştırın. 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soslu vişne için vişneleri sos tenceresine alın. Vanilya, şeker ve vişne suyunu ekleyerek orta ateşte 6-7 dakika pişirin. Kekleri kalıptan çıkartıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine pudra şekeri serpiştirip soslu vişneden ekleyerek servis yapın.