Elmalı Ve Zencefilli Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Elmalı Ve Zencefilli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Elmalı Ve Zencefilli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Derin bir kaba yumurtaları ve toz şekeri alıp şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Daha sonra sırayla süt, ayçiçek yağı ve tereyağını ekleyin. Taze zencefili de ilave edip çırpmaya devam edin. Son olarak üzerine elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. Kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Kek hamurunu kalıba aktarın. Elmaların kabuklarını soyup boyuna yarıya bölün. Kek hamurunun üzerine çekirdek kısmı size bakacak şekilde elmaları dizin. Önceden ısıtılmamış fırına keki alın. 160 derecede yaklaşık 35-45 dakika pişirin. Servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Kek Tarifleri Pratik Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek
İki Renkli Kek
Starbucks Keki