Damalı Baton Kek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Damalı Baton Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Damalı Baton Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Tereyağını oda ısısında yumuşatıp pudra şeker ilave edin. Krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtalarla limon suyunu ilave edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Hamur kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Aynı boyda iki dikdörtgen kek kalıbının içine aynı boyda dikdörtgen kesilmiş yağlı kağıdı yerleştirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru ikiye bölün. Yarısına kakaoyu ekleyip karıştırın. Hamurları kalıplara aktarıp, ikisini aynı anda fırında 30 dakika pişirin. Pişen kekleri düz bir zeminde bıçakla ortadan boylamasına kesin. Sade ve kakaolu birer kek dilimini yan yana getirip üzerine bol miktarda kayısı reçeli sürün. Kalan iki kek dilimini ters şekilde yerleştirin. Üzerine ve yanlarına kayısı reçeli sürün. Çikolatayı krema ile benmari usulü eritin. Soğuyunca kekin üzerini kaplayın. Çilek ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek