Hem çikolatalı, hem de sade bir pankek hazırlamaya ne dersiniz? Aynı harçla hazırlanan çikolatalı ve sade pankekleri, damak zevkinize göre süsleyebilirsiniz.
Un, şeker ve tuzu derin bir kaba alıp harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp bir kahve fincanı zeytinyağı ve yumurtaları ekleyin.
Azar azar süt ilave ederek çırpma teli yardımıyla pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
Pankek karışımı iki ayrı kaseye ayırın. Bir kaseye eritilmiş çikolatalı ve tereyağlı karışımı ilave edin.
Bir çay kaşığı kadar zeytinyağını yanmaz tavaya alıp ısıtın. Bir kepçe kadar pankek harcından alıp tavaya dökün ve her iki tarafını kızartın.
Zeytinyağı ve pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Pankekleri kağıt havlu üzerine üst üste dizip yumuşak kalması için yine kağıt havlu ile örtün.
Pankekleri servis tabaklarına aktarın. İsteğe göre meyveli marmelat ve eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyip servis yapın.