Armutlu Ve Baharatlı Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Armutlu Ve Baharatlı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Armutlu Ve Baharatlı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtaları ve toz şekeri mikserde köpük köpük olana dek çırpın. Sıvı malzemeyi ekleyip 1 dakika daha çırpın.
  2. Elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı, tarçını, havanda ezilmiş karanfil tanelerini ve püre haline getirdiğiniz taze zencefili ayrı bir kapta harmanladıktan sonra sıvı malzemeye ekleyin. 1 dakika daha çırpın.
  3. Armutlardan bir tanesini ince ince dilimleyin. Her iki yüzeyini nişastaya bulayın ve yağlı kağıt serilmiş 22 cm çapındaki yuvarlak kelepçeli kalıbın tabanına dizin.
  4. Kek hamurunu kalıbın içine dökün. Diğer armudu küçük küpler halinde kesin. Yaban mersini ile doğradığınız armutları kek hamurunun üzerine serpin.
  5. Çubuk şiş yardımı ile dibe çökmeden hamurun yüzeyinde hafifçe karıştırın. 175 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Fırından alın, ilk sıcaklığı geçtikten sonra ters çevirerek servis tabağına aktarın.

Klasik baharatlı kek tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler Tatlı Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kek Tarifleri Pratik Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek