- Çikolatayı benmari usulü eritin. Bir kabın içerisinde un, kakao, kabartma tozu ve tuzu 20 saniye birlikte çırpıp kenara alın.
- El mikseri ile büyük bir karıştırma kabında şeker ve tereyağını homojen bir hal alana kadar karıştırın. Yumurta, yumurta sarısı, vanilya ve erimiş çikolatayı ilave edin. Ardından ekşi krema ile karıştırın.
- Un karışımının yarısını sıvı karışıma ilave edin ve mikser ile düşük hızda karıştırın. Kalan yarısını da ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Kaynar suyun 1/5’ini karışıma ekleyin. Her ilaveden sonra iyice karıştırın. Suyun tamamını ekledikten sonra orta hızda 1 dakika daha karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı muffin kalıplarına 2/3 oranında paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kekleri 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız kekleri soğumaya bırakın.
- Kreması için ahududuları robottan geçirin. Pürüzsüz bir kıvamda olması için süzgeçe alıp çekirdekli kısmını ayırın. Sos tenceresinde kaynatın ve ardından derin dondurucuda soğutun.
- Tereyağlarını mikser ile kabarana kadar çırpın. Üzerine toz şekeri, ahududu püresini ve vanilyayı ekleyip kabarana kadar çırpın.
- Soğuyan muffinlerin üzerini hazırladığınız ahududu kreması ve çikolata kalpler ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Farklı bir lezzet için, pratik çikolatalı cupcake tarifini deneyebilirsiniz.