Sütlü Mısır Unu Helvası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ziraat Mühendisi/Master Şef Deniz Orhun’un un helvasına farklı ve lezzetli bir form kazandırdığı enfes mısır unu helvası tarifini sizlere sunuyoruz. Beyaz una göre daha az kaloriye sahip olan mısır ununu, helva yapımında kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Helvanın lezzetini mevsim meyveleri ile arttırabilirsiniz.

Tam kıvamında un helvası tarifine de göz atın.

Sütlü Mısır Unu Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Süslemek için

Sütlü Mısır Unu Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Cevizi mutfak robotundan geçirdikten sonra bir tavaya alarak kavurun.  
  2. Şeker ve sütü bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar bir taşım kaynatın 
  3. Bir başka tencerede tereyağını erittikten sonra mısır ununu ilave edin ve kavurmaya başlayın. Ceviz ile şekerli sütü ekleyin ve yedirerek karıştırın. 
  4. Kıvamı koyulaşınca küçük kalıplara alın. 
  5. Antep fıstığı veya mevsim meyveleriyle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Pratik Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Lohusa peltesi
Ananaslı limonata
Narlı Fıstıklı Lokum
Bebek badem ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı akide