Samsades
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Samsades, sakin şehir Seferihisar'a özgü muska biçiminde şerbetli bir tatlı. Bu yazımızda Samsades tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamalarına bakıyoruz.

İtalyanca Citta (şehir) ve İngilizce slow (yavaş) kelimelerinden oluşan Cittaslow 'yavaş şehir' anlamına geliyor. İzmir'in Seferihar ilçesi ise 2009 yılında Türkiye'nin ilk sakin şehri unvanını almıştı. Sakin şehir Seferihisar'ın ise kendisine özgü bir tatlısı var: Samsades... Bu makalede Samsades tarifi nasıl yapılır sorusunun yanıtlarına bakıyoruz. Siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları ve yapılışı aşağıda...

Samsades Tarifi İçin

Malzemeler

Harcı için;

Şerbeti için;

Samsades

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için unu ve tuzu bir kapta harmanlayın. Ardından yavaş yavaş suyu ekleyerek yapışkan bir hamur elde edin.
  2. Harcı için malzemeleri karıştırın.
  3. Hamur dinlendikten sonra açın. Şeritler halinde kesin. Uzun dikdörtgenler halinde kesin.
  4. Ucuna harcı koyun. Üçgen şekilde katlayın.
  5. Kızgın sıvıyağda kızartın.
  6. Şerbet için şeker, su ve tarçını kaynatın. Soğuduktan sonra limon suyu ekleyin. 
  7. Soğuduktan sonra sıcak tatlıları soğuk şerbet ile birleştirin. Afiyet olsun.

  Püf Noktası
  • Hamuru açmadan önce mutlaka dinlendirin. 
  • Derin ve kızgın yağda kızartın. 
  • Servis ederken kaymak ya da dondurma ekleyebilirsiniz. 
  • Şerbet soğuk, samsadesler sıcakken birleştirin. 

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Lohusa peltesi
Ananaslı limonata
Narlı Fıstıklı Lokum
Bebek badem ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı akide