Şerbeti için tencereye şeker ile suyu
koyun ve şeker eriyene kadar karıştırın. Şurubun koyulaşması için en az 15
dakika kaynatın. Ocağın altını kapatmadan önce limon suyunu ekleyip bir
taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğuması için kenarda bekletin.
Küçük bir sos tenceresinde tereyağını
eritin. Pekmezi ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Geniş bir kabın
içerisine kadayıfları tel tel ayırarak koyun. Üzerine sıcak pekmezli yağı
dökün ve elinizle kadayıfları hamur gibi yoğurarak pekmezli yağ ile
kadayıfları yumuşatın. Yağlanmış bir tepsiye kadayıfın yarısını üstünden
bastırarak yerleştirin ve üzerine cevizleri serpiştirin.
Cevizlerin üzerine kadayıfın diğer
yarısını serin, avucunuzun içi ile tepsiye yayılmış kadayıfları iyice
bastırarak üzerini düzgün hale getirin. Önceden ısıtılmış 180 derece
fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartın ve soğumuş şerbeti
üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti tamamen çektikten sonra dilimleyerek
servis yapın.