Osmanlı Usulü Safranlı Zerde
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yemek sonraları için tüketebileceğiniz hafif tatlılar sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Osmanlı Usulü Safranlı Zerde Tarifi İçin

Malzemeler

Osmanlı Usulü Safranlı Zerde

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayıklanmış pirinci birkaç kez iyice yıkadıktan sonra tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip 20 dakika haşlayın.
  2. Safranı 15 dakika suda bekletin ve kaşıkla iyice ezip rengini çıkarın.
  3. Ayrı bir tencerede 1 litre su ile toz şekeri ve safranı kaynatın. Gül suyu ve nişastayı ekleyip karıştırın.
  4. Zerde koyulaşınca ateşten alıp kaselere paylaştırın. Soğumaya bırakın.
  5. Üzerlerini siyah kuru üzüm, beyaz fıstık ve nar ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Bayram Tatlıları Meyveli Tatlı Tarifleri Osmanlı Mutfağı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Lohusa peltesi
Ananaslı limonata
Narlı Fıstıklı Lokum
Bebek badem ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı akide