SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Farklı Tatlı Tarifleri
Osmanlı Usulü Safranlı Zerde
Osmanlı Usulü Safranlı Zerde
Güncelleme tarihi:
21 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
5 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Yemek sonraları için tüketebileceğiniz
hafif tatlılar
sayfamıza göz atmayı unutmayın.
Osmanlı Usulü Safranlı Zerde Tarifi İçin
Malzemeler
1 litre su
100 gr pirinç
200 gr toz şeker
5 gr safran
100 gr gül suyu
40 gr mısır nişastası
10 gr kuru üzüm
110 gr dolmalık beyaz fıstık
Süslemek için nar
Osmanlı Usulü Safranlı Zerde
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Ayıklanmış pirinci birkaç kez iyice yıkadıktan sonra tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip 20 dakika haşlayın.
Safranı 15 dakika suda bekletin ve kaşıkla iyice ezip rengini çıkarın.
Ayrı bir tencerede 1 litre su ile toz şekeri ve safranı kaynatın. Gül suyu ve nişastayı ekleyip karıştırın.
Zerde koyulaşınca ateşten alıp kaselere paylaştırın. Soğumaya bırakın.
Üzerlerini siyah kuru üzüm, beyaz fıstık ve nar ile süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Bayram Tatlıları
Meyveli Tatlı Tarifleri
Osmanlı Mutfağı
Tatlı Tarifleri
Benzer Tarifler
Lohusa peltesi
Ananaslı limonata
Narlı Fıstıklı Lokum
Bebek badem ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı akide