Hamur işi tariflerinde sık sık yer verilen milföy; ilk olarak Fransız mutfağında yapılmıştır. Hamur katlarının birleşimiyle hazırlanan bu besin, blitz böreği olarak da bilinir. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olmasının dışında, Avrupa ülkelerinde de farklı çeşitleriyle tüketilir. Yapımında tereyağı kullanıldığı için, buzdolabında uzun süre saklanır. Karbonhidrat değeri yüksek olan milföy hamurunun çıtırlığını kaybetmemesi için, fırında pişirilmesi önerilir.
1 Porsiyon Muhallebili Milföy Kaç Kaloridir?
Benzer diğer tatlılar için: Sütlü Tatlılar, Milföylü Tarifler, Kolay Tatlı Tarifleri
Malzemelere göz atın, pratik muhallebili milföy tarifine başlayalım.
Muhallebisi için
Üzeri için
Özellikle yaz günlerinde tatlınızı, muhallebili milföyün yanına çok yakışan armut kompostosu ile birlikte servis edebilirsiniz.