Mindos Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mindos Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için

Üzeri için

Mindos Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtaları derin bir yoğurma kabına kırıp, tereyağını ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayan hamuru oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin. Bu arada fırın tepsisine fırın kağıdı yayın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarlayın. Ortalarına hafifçe bastırıp, çukurlaştırın. Tatlıları fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  2. Şerbeti için su ve şekeri orta boy bir tencereye koyup ara sıra karıştırarak orta ısılı ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu katıp, kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın. Soğuyan tatlıları sıcak şurubun içine atıp yaklaşık 4-5 saat bekletin. Servis tabağına alıp çukur yerlerine kaymak, dondurma veya reçel koyup servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Lohusa peltesi
Ananaslı limonata
Narlı Fıstıklı Lokum
Bebek badem ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı akide