Milföy hamuru ve antep fıstığı ile hazırlanan külah muhallebi, farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Şık sunumuyla herkesi kendine hayran bırakır.
Un, nişasta ve şekeri birlikte süt ile karıştırarak orta ateşte pişirin.
Tereyağını karışıma ilave ederek karıştırmaya devam edin ve rengi kahverengiye dönünce ocaktan alarak, içine vanilyayı ekleyip karıştırın. Üzerinin kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun.
Milföy hamurlarını ince şeritler halinde kesin. Külah şeklindeki kalıpların etrafına, kenarları üst üste gelecek şekilde sarın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tel ızgara üzerine alarak soğutun.
Külah hamurları kalıplarından çıkarın. Soğuyan kremayı bir krema sıkma torbasına aktarıp külahların içine doldurun. Muhallebili kısımlarını toz Antep fıstığına batırarak servis yapın.