Hurmalı Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hurma ile tatlandırılan bu muhallebi, özellikle Ramazan ayında tercih edilen tariflerden biridir.

Resimli anlatımıyla nefis muhallebi tarifine de göz atın.

Hurmalı Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Hurmalı Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hurmaların çekirdeğini çıkarıp rondoya alın. 4-5 yemek kaşığı süt ekleyip ikisini birlikte çekin ve püre haline getirin. 
  2. Ardından süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alın ve orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. 
  3. Vanilyayı ve hurma püresini ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynadıktan sonra servis kuplarına paylaştırın. İlk sıcaklığı geçtikten sonra buzdolabına kaldırarak soğutun.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Lohusa peltesi
Ananaslı limonata
Narlı Fıstıklı Lokum
Bebek badem ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı akide