Hamuru için
Kızartmak için
Üzeri için
Sosu için
Su, tereyağı, şeker ve tuzu bir tencereye alın. Su kaynayıp şeker tamamen eriyinceye kadar orta ateşte karıştırarak kaynatın. Unu ilave edip altını kısın ve un toparlanıncaya kadar karıştırarak pişirin. Hamur toparlanmaya başlayınca ocaktan alın. Yumurtaları teker teker ilave ederek bir spatula yardımıyla karıştırın. Hamuru bir sıkma torbasına doldurun ve kızgın yağa şeritler sıkın. Kızaran hamurları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hafif ılındıktan sonra üzerlerine tarçın serpin. Tarçınlı çıtır çubukları benmari usulü erittiğiniz çikolata sosla birlikte servis yapın.
Benmari usulü çikolata nasıl hazırlanır?
Bir tencere yarısından daha az suyla doldurulur ve orta ateşte ısınmaya alınır. Tencerenin üzerine suyla temas etmeyecek şekilde ısıya dayanıklı bir kap yerleştirilir. Eritilmek istenen çikolata kabın içerisine konulur. Isınan suyla birlikte çikolata yavaş yavaş erimeye başlar. Çikolatayı bu şekilde eritme yöntemine benmari usulü denir.