Sacher Torte
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sacher Torte, 1832 senesinde 16 yasındaki pastacı çırağı Franz Sacher’in ustasının hasta olduğu bir gün Prens Klemens Wenzel von Metternich’in misafirleri için özel bir tat istemesi üzerine hazırladığı bir pastadır. Kayısı marmelatlı çikolata kaplamalı bu şahane çikolatalı kek, o gün bugündür Viyana’nın lezzet sembollerinden biridir.

Bol çikolata severler için Sevgili Elif Edes Tapan’dan sacher torte tarifine geçebiliriz.

Kraliyet ailesinin çok sevdiği nefis victoria sponge kek ve İngiliz mutfağının favorisi olan galler keki tarifine de göz atın.

Sacher Torte Tarifi İçin

Malzemeler

Şurup için

Servis için

Sacher Torte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çikolatayı benmari usulü eritin ve hafif soğumaya bırakın.
  2. Tereyağı, vanilya ve pudra şekerini köpükleşene kadar mikserle çırpın.
  3. Yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırın ve sarıları teker teker tereyağlı karışıma ilave ederek çırptıktan sonra erimiş çikolatayı ekleyin.
  4. Yumurta beyazlarını bir kaba alarak, 100 g şekeri aralıklı olarak ve azar azar ekleyerek çırpın ve köpüğün yarısını çikolatalı karışıma ilave ederek bir spatula ile karıştırın.
  5. Kalan köpüğü ve unu da eleyerek ekleyin ve spatula ile nazikçe hepsini karıştırın.
  6. 24 cm’lik kelepçeli kalıbı yağlayın ve unlayın. Tabanına pişirme kağıdı koyduktan sonra karışımı kalıba aktarın ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.
  7. Keki fırından çıkarttıktan sonra kalıbı açarak ters çevirin ve soğumaya bırakın. (Kek kabarmamalı ve düz olmalıdır.)
  8. Soğuyan keki tekrar çevirin ve enlemesine ikiye kesin.
  9. Kayısı marmelatını gerekirse ısıtın ve kekin kesik yüzeyine sürün. Diğer kek parçasını üstüne kapattıktan sonra tüm keki marmelat ile kaplayın.
  10. Kalan 100 g şekeri ve suyu bir sos tenceresine alarak 5 dakika süreyle orta ateşte kaynatın.
  11. Elde ettiğiniz şurubu kenara alarak ılınmasını bekleyin. (Şurup soğuk olursa yapışkan, sıcak olursa donuk olur.)
  12. Ilık şuruba çikolata parçalarını ekleyin ve koyu bir likit elde edene kadar karıştırın.
  13. Elde ettiğiniz sosu kekin üstüne dökün ve oda sıcaklığında bekletin. 11 Arzuya göre eritilmiş çikolata ile “Sacher” yazın ve krem şanti ile servis edin.

Tarif Kategorileri

Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tart Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Lamington
Mozartkugeln
Torta Tenerina
Niğde çikolatası
Trabzon çikolatası
Vegan çikolatalı kek