Naneli Ve Beyaz Çikolatalı Truff
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Avrupa ve Amerika'da sık sık tüketilen truf, 'truffle' ismiyle de bilinir. Atıştırmalık olarak sunulan bu tatlı, nane, krema ve beyaz çikolata ile hazırlanmaktadır. İlk kez Fransız mutfağında yapılsa da, zaman içerisinde dünyaya yayılmış ve farklı çeşitleri ile sunulmuştur. Malzemeler hazırsa, naneli ve beyaz çikolatalı truf tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak hurma truffle ve kahveli portakallı truf tarifine de göz atın.

Naneli Ve Beyaz Çikolatalı Truff Tarifi İçin

Malzemeler

Kaplamak için

Naneli Ve Beyaz Çikolatalı Truff

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kremayı bir tavaya alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Naneyi elinizle irice kopararak ilave edin ve tencereyi ocaktan alın.
  2. 10 dakika sonra kremayı süzün ve naneyi içinden çıkarın. Çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Soğuması için buzdolabında bekletin.
  3. Buzdolabından aldıktan sonra bir mikser aracılığıyla 30 saniye çırpın ve üzerini streç film ile kaplayarak, tekrar buzdolabında 7-8 saat bekletin.
  4. Tatlı kaşığı ile truff karışımından alın ve avucunuzda yuvarlayarak küçük toplar elde edin.
  5. Hindistan cevizi tozu, toz Antep fıstığı ve ceviz içini ayrı ayrı kaselere alın. Her bir topu istediğiniz toz ile kaplayın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Tenerina
Niğde çikolatası
Trabzon çikolatası
Vegan çikolatalı kek
Çilekli çikolatalı bar
Dubai çikolatası