Bisküvileri mutfak robotunda un haline
gelene kadar çekin. 2 yemek kaşığı kadarını süslemede kullanmak üzere ayrı
bir kaba ayırın.
Çikolatayı, kahveyi ve tereyağın yarısını
(75 g) benmari usulü eritin. Arada bir karıştırarak çikolatanın erimesini
sağlayın. Çekirdeklerini çıkardığınız kirazları zar şeklinde doğrayın.
Çikolatalı karışım tamamen eriyince
buharın üzerinden alın. Ilınınca yumurta sarılarını, kalan tereyağını,
bisküvi kırıntılarını ve bademleri ekleyip spatula ile iyice karıştırın.
Karışımı yağlı kağıdın üzerine alın. Palet bıçağı yardımı ile salam
şeklini verip yuvarlayın. Yağlı kağıda iyice sarıp buzlukta 4-5 saat
dondurun. Servis için kağıdından çıkartın, yarım saat kadar çözülmesi
için dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.