Çikolatalı Un Helvası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hafifliği ile bilinen klasik un helvası tarifini de deneyebilirsiniz.

Çikolatalı Un Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Çikolatalı Un Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çikolatayı benmari usulü eritip ocaktan alın. Tereyağını ayrı bir tencerede eritin, üzerinde oluşan köpükleri ara ara temizleyin. Unu tereyağına azar azar ilave edin. 
  2. Tahta bir kaşık ile kokusu çıkıp, rengi koyulaşmaya başlayıncaya kadar, kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
  3. Unun rengi iyice döndüğünde toz şeker ve erittiğiniz çikolatayı ilave edin. Toz şeker tamamen eriyip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar kavurmaya devam edin. 
  4. Son olarak ılık sütü ekleyip karıştırın. Helva göz göz olmaya başlayınca ocaktan alıp kapağını kapatın, 15 dakika kadar dinlendirin. 
  5. Şekil vererek bir servis tabağına alın, üzerini file bademle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği Çikolatalı Tatlı Tarifleri Atıştırmalık Tatlı Atıştırmalık Tarifler Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Lamington
Mozartkugeln
Torta Tenerina
Niğde çikolatası
Trabzon çikolatası
Vegan çikolatalı kek