Öncelikle ılık süt,maya, şeker ve 2 yemek kaşığı unu karıştıralım ağzını kapatıp 10 dakika bekletelim.
Ardından diğer malzemeleri ekleyelim unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edelim. (hamurumuz sert olmasın)
30-40 dakika mayalanmaya bırakalım.
Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayalım ve üzerine hafifçe bastırıp yağlamış olduğumuz tepsiye dizelim.
20 dakika da tepsi mayası yapalım.
Yumurta ve sıvı yağını karıştıralım üzerlerine sürüp çatalla şekil verelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Pastane Poğaçası Ölçüleri
Kullandığım Çay bardağı ölçüsü 120 ml
Su bardağı ölçüsü 200 ml
Unu yavaş yavaş ekleyin lütfen
İçerisine mahlep kullanabilirsiniz
Dilerseniz hamuru geceden yapıp tepsiye dizebilir yumurtasını sürüp çatalla şekil verdikten sonra üzerini streçleyip dolaba kaldırabilirsiniz sabah dolaptan çıkardıktan sonra 20 dakika bekletip pişirebilirsiniz.