Paçanga Böreği
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Davet sofralarının vazgeçilmez sıcağı paçanga böreği..

Paçanga Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Paçanga Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yeşil biberler tavada tereyağı ile sotelenir. Domates eklenip sotelemeye devam edilir.
  2. Şerit doğranmış pastırmalar eklenir ve birlikte sotelenir. Bir yufka tezgaha açılır ve ikiye katlanır.
  3. Üçgen sarmak için yufka altıya bölünür. Her parçanın başına pastırmalı harçtan ve ince bir dilim kaşar peyniri koyulur.
  4. Üçgen şeklinde katlanır. Son katı yapışması için su ile nemlendirilir. Hazırlanan börekler kızgın derin yağda kızartılır.
  5. Üçgen yerine geniş sigara böreği gibi de katlanabilir. fırında da pişirilebilir.
  6. Fırında pişirileceği zaman yufka üçgen kesilmeli ve yufkaya eritilmiş tereyağı sürülmelidir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sizden Lezzetler Hamur İşi Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza